Home PageΜαζικός Αθλητισμός

Μαζικός Αθλητισμός

Προγράμματα Αθλητισμού για Όλους(Μαζικός Αθλητισμός)

Η Επιχείρηση στο πλαίσιο της λειτουργίας της υλοποιεί δραστηριότητες ανοικτής – ελεύθερης συμμετοχής και προγράμματα μαζικού αθλητισμού, γενικού περιεχομένου σωματικής εξάσκησης (γυμναστικής),  οργανώνει τμήματα εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων στα δημοφιλή αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβος, ενόργανης – ρυθμική γυμναστική) σε ειδικά αντικείμενα (κολύμπι σε θαλάσσιο περιβάλλον, χιονοδρομίες), καθώς και προγράμματα δια βίου άθλησης. Τα προγράμματα αυτά συνδυάζονται με τις αθλητικές  συμμετοχές , την οργάνωση των αθλητικών camp και διάφορων τουρνουά-διοργανώσεων καθώς και ημερίδες με αθλητικό περιεχόμενο.

Στις δράσεις της εντάσσεται και η πολύπλευρη ενημέρωση των κατοίκων του δήμου σε ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό, όπως διατροφή, άσκηση, φυσική κατάσταση, νέες τάσεις κλπ.

Βασικό χαρακτηριστικό των δράσεων αθλητισμού είναι η αποκεντρωμένη ανάπτυξή τους σε όλους τους οικισμούς και για όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες και η καταπολέμηση του αποκλεισμού των κοινωνικών ομάδων από την άθληση.

Τα προγράμματα είναι δομημένα, και αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις και προγράμματα.

Στο πλαίσιο μαζικού αθλητισμού, για τα έτη 2015-2016 συμμετείχαν συνολικά:

Πίνακας 2-51: Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού

Τίτλος Τμήματα Συμμετέχοντες
Αεροβική γυναικών 4 60
Ορθοσωμική γυναικών 15 225
Πιλάτες γυναικών 17 210
Γυμναστική Ανδρών Γυναικών 4 35
Τένις Ενηλίκων 1 10
Ενόργανη Παιδιών  2 24
Τένις Παιδιών  1 10
Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία  10 250
ΑμΕΑ 10 45
Γίογκα 2 30
Προσχολική ηλικία    24 500
Σύνολο 90 1399

Πηγή: ΔΕΠΠΑΘ, 2016

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Εναλλακτικές αθλητικές δράσεις

Η υποστήριξη της ανάπτυξης του αθλητισμού προωθείται σε όλα τα επίπεδα  στοχεύοντας ιδιαίτερα στη νέα γενιά του δήμου σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, την Επιτροπή Παιδείας και κύρια τις Αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας και τους αθλητικούς συλλόγους του δήμου μας.  Θα αξιοποιηθούν σε αυτό το επίπεδο πρωτοβουλίες όπως επιδείξεις στα σχολεία και στα σωματεία, φιλοξενία τουρνουά και πρωταθλημάτων, συνεργασίες και ανταλλαγές αθλητικών αποστολών, κλπ. Στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών αθλητικών προγραμμάτων περιλαμβάνονται χειμερινά και θερινά προγράμματα μικρής διάρκειας και ημερίδες καθώς και ελεύθερα προγράμματα  και δράσεις αθλητισμού με μαζικά χαρακτηριστικά. Η υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και διοργανώσεων και η ανάπτυξη νέων αθλητικών δράσεων στηρίζεται στη συνεργασία με αθλητικούς και συλλογικούς φορείς της χώρας, όπως και στην αξιοποίηση της μορφολογίας του εδάφους του Δήμου.

 

Υποστήριξη   άθλησης της  νεολαίας

Ο τομέας αυτός συνδυάζει τις αθλητικές δράσεις  με τα καλοκαιρινά προγράμματα και το πρόγραμμα Παιδί & Θάλασσα. Αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση της ΔΕΠΠΑΘ στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, και είναι προσανατολισμένη για παιδιά του Δήμου Θέρμης ηλικίας 6 ως 14 ετών.

Η παρέμβαση αυτή ξεπερνά το πλαίσιο του Αθλητισμού και επεκτείνεται και σε άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία της ζωής των νεαρών δημοτών. Τα προγράμματα αυτά συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, φέρνοντας τους σε επαφή με άτομα της δικής τους ηλικίας κάνοντας παράλληλα το άθλημα που αγαπούν, ερχόμενοι σε επαφή και με καινούργια αθλήματα ειδικών χαρακτηριστικών.

Είναι μια ειδική προσέγγιση του τρίπτυχου Νεολαία – Αθλητισμός – Κοινωνικοποίηση σε μια ιδιαίτερα γόνιμη εποχή για τα παιδιά, όπως είναι το καλοκαίρι, αλλά και ιδιαίτερα βολική για τους γονείς των παιδιών, καθώς συμπίπτει με το τέλος της σχολικής χρονιάς οπότε και οι ανάγκες απασχόλησης των παιδιών αυξάνονται κατακόρυφα.

Κυρίαρχος στόχος της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης της νεολαίας με τον αθλητισμό.

 

Τμήμα Αθλητικών Υποδομών και Σωματείων

Σημαντικό αντικείμενο της λειτουργίας της ΔΕΠΠΑΘ είναι η οργάνωση, διαχείριση, διάθεση και συντήρηση των αθλητικών υποδομών του δήμου Θέρμης (ανοικτών και κλειστών) και η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και στους κατοίκους του δήμου.

Η επιχείρηση  συμβάλλει στον προγραμματισμό των αναγκαίων αθλητικών υποδομών στα όρια του νέου δήμου Θέρμης με γνώμονα τον ευρύτερο σχεδιαζόμενο αθλητικό προγραμματισμό και με πρόβλεψη αποκέντρωσης των υποδομών. Ευθύνη της επιχείρησης είναι η διαχείριση και ο προγραμματισμός χρήσης όλων των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών, των οποίων η διαχείριση και χρήση έχει παραχωρηθεί από το δήμο Θέρμης ή της ανήκει από τη συστατική πράξη των προϋφιστάμενων συνενωμένων κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων (ανοιχτά και κλειστά γήπεδα και προπονητήρια).  Στον προγραμματισμό των γηπέδων υπάρχει πρόβλεψη εξυπηρέτησης των αθλητικών αναγκών των σωματείων του δήμου Θέρμης και των πολιτών. Με τη σύναψη συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης διατίθενται οι δημοτικές αθλητικές υποδομές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Κατάσταση αθλητικών συλλόγων

 Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον αθλητικό τομέα  

ΔΕ  ΘΕΡΜΗΣ ΔΕ  ΜΙΚΡΑΣ ΔΕ  ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΘΕΡΜΑΙΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΜΠΟΡΑΣ ΘΕΡΜΗΣ

Α.Γ.Ε.Θ. ΘΕΡΜΗΣ

ΑΔΩΝΙΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΕ ΚWΟN DΟ ΘΕΡΜΗΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

 

 

CLUB 109’ TAE KWON DO ΘΕΡΜΗΣ

ΚΑΣ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΑΣΤΕΡΑΣ Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ TAE KWON DO

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΥΣΙΟΥ

ΔΟΞΑ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΓΑΡΙΟΥ

ΟΡΦΕΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ

ΑΣΤΕΡΑΣ TAE KWON DO ΤΡΙΛΟΦΟΥ

ΑΘ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ TAE KWON DO ΜΙΚΡΑΣ

ΑΕΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

MARS ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ

ΟΑ.ΣΟΥΡΩΤΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΔΟΞΑ ΛΑΚΚΙΑΣ

Πηγή: ΔΕΠΠΑΘ, 2016

Στον τομέα του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, είναι βασική προτεραιότητα του Δήμου Θέρμης και της Επιχείρησης η ενίσχυση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων που εθελοντικά ασχολούνται με τον Αθλητισμό και συμβάλλουν στη συνεχή ανάπτυξή του.