Home PageΝΕΑΔιάκριση και εμφάνιση

Μαρ 03

Διάκριση και εμφάνιση

Διάκριση και εμφάνιση της Ορχήστρας Σαξοφώνων Δημοτικού Ωδείου Θέρμης «Ku Klux Sax» στην Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο

Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 3 και 4 Μαρτίου 2012. H 1η Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου που διοργανώθηκε από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, του Δημοτικού Ωδείου Ενότητας Νεάπολης, του Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου, του Ωδείου Αργυρούπολης και του Αθηναϊκού Ωδείου.

Από τον αριθμό των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση γίνεται φανερό η σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αλλά και η επιτυχία των διοργανωτών που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ότι κορυφαίο διαθέτει ο χώρος του σαξοφώνου σε Ελλάδα και Κύπρο. Μια διοργάνωση που η απήχησή της δεν περιορίζεται εντός των συνόρων, αλλά αποκτά ευρωπαϊκή και, γιατί όχι, παγκόσμια διάσταση. Άλλωστε το σαξόφωνο, με μια σχετικά μικρή επίσημη πορεία στην Ελλάδα, καθώς αναγνωρίστηκε το 2007 από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως όργανο, αναζητά διοργανώσεις που θα το φέρουν στο κέντρο ενδιαφέροντος των μουσικών δρώμενων. Παράλληλα, συναντήσεις όπως αυτή του Βόλου ανοίγουν σημαντικούς δρόμους πολιτιστικών ανταλλαγών και τη δημιουργία αντίστοιχων δικτύων όχι μόνο εντός της Ελλάδας, αλλά και με την Κύπρο και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της διοργάνωσης και γιατί όχι της καθιέρωσής της ως πολιτιστικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια.

Σεμινάρια, διαγωνιστικό μέρος, συναυλίες, master classes, έκθεση οργάνων συγκρότησαν ένα μεστό διήμερο που παρακολουθήσαν όσοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Ειδικά για τους διαγωνιζομένους η θεσμοθέτηση βραβείων αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για υψηλές αποδόσεις καθώς περιελάμβανε υποτροφία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για μουσικές σπουδές, σαξόφωνα και χρηματικά ποσά.

Στους διακριθέντες της εκδήλωσης ξεχώρισαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης καθώς και η εμφάνιση της ορχήστρας KU KLUX SAX. Νίκος Κολέτσος – Β’ Βραβείο στη Β’ κατηγορία του διαγωνισμού Ευαγγελία Πασχάλη – Γ’ Βραβείο στη Β’ κατηγορία Άγγελος Λαμπαδαρίδης – Έπαινος στη Β’ κατηγορία Αντώνιος Δελαπόρτας – Έπαινος στη Α’ κατηγορία Μαρία Τριανταφυλλίδου – Έπαινος στη Α’ κατηγορία

Επόμενη συναυλία της ορχήστρας KU KLUX SAX στον Τρίλοφο, Σάββατο 17 Μαρτίου, 6.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Λυκείου Τριλόφου.