Home PageΝΕΑΣυναυλία

Μαρ 11

Συναυλία

Συναυλία της Ορχήστρας Σαξοφώνων Δ.Ω.Θ. “Ku Klux Sax” υπέρ του σκοπού της Ε.Π.Α.Θ.

Ελληνική Δημοκρατία| Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης οργανώνει μουσική εκδήλωση υπέρ του σκοπού της στην κεντρική Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών της πόλης μας | Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | ώρα έναρξης 20.00

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.), η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει ως κύριο σκοπό της την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της θυματοποίησης των ανηλίκων (Ν. 3860/2010). Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού οι Ε.Π.Α. «…παρέχουν υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη στους ανηλίκους και στις οικογένειές τους, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια, ψυχαγωγία και στέγη» (άρθρο 11, παρ. 2, εδ. 1 του Ν. 3860/2010).

Οι ανήλικοι που τελούν υπό την προστασία της Ε.Π.Α.Θ. παραπέμπονται σε αυτή κυρίως : 1. από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων 2. τα Δικαστήρια Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και 3. τους Επιμελητές Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για παιδιά-εφήβους (αγόρια και κορίτσια, συνήθως από 13 ετών και πάνω), οι οποίοι είτε ήδη τέλεσαν κάποια παράβαση ή αδίκημα είτε βρίσκονται σε κίνδυνο παραβατικότητας, λόγω οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, είτε είναι θύματα του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Σημειωτέον ότι, ήδη σήμερα, πραγματοποιεί σε ανήλικους παραβάτες δημιουργικά εργαστήρια πληροφορικής, φωτογραφίας, κεριού, καθώς και κυκλοφοριακής αγωγής (σε παραβάτες του Κ.Ο.Κ.), τους οποίους μας παρέπεμψαν οι Επιμελητές Ανηλίκων και τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Είσοδος : 10€ & 5€ υπέρ του Ταμείου Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.)

Για περισσότερες πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Θέρμης: 2310-463423