Home PageΝΕΑΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ

Ιούν 15

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ

 Ο Δήμος Θέρμης σε συνεργασία με τα «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» του Δήμου Θέρμης και τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.),

πραγματοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση» για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (5-12ετών), εργαζόμενων μητέρων. Η Δημιουργική Απασχόληση θα υλοποιηθεί στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών. Οι χώροι που θα δημιουργούν τα παιδιά είναι οι αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης (Στρ.Ι.Μακρυγιάννη 47), του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίας (Ευμένους Καρδιανού, γήπεδο Καρδίας) καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών.

 Η διάρκεια της δημιουργικής απασχόλησης είναι για:

Δημοτική Ενότητα Μίκρας από Δευτέρα 17 Ιουνίου έως Παρασκευή 02 Αυγούστου, στο 2ο Δ.Σ. Καρδίας,

Δημοτική Ενότητα Θέρμης από Δευτέρα 01 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου στο 1ο Δ.Σ. Θέρμης και

Δημοτική Ενότητα Βασιλικών από Δευτέρα 01 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου στο Δ.Σ. Βασιλικών.

 Τα παιδιά συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7:30πμ έως 16:00μμ, αποκτούν περισσότερη ανεξαρτησία, περνούν δημιουργικά το χρόνο τους έχοντας τη δυνατότητα με την καθοδήγηση επιλεγμένων ειδικών εκπαιδευτικών να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες όπως γυμναστική, χορός, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, μουσική κλπ. Η δημιουργική απασχόληση των μικρών μαθητών κατά τους θερινούς μήνες, όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, συμβάλλει στην αποδέσμευση της εργαζόμενης μητέρας και στην αναβάθμιση του τρόπου ζωής της, το δύσκολο διάστημα των θερινών διακοπών. Επιπλέον, προσφέρει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς, αλλά δίνει και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά.

 Ο Δήμος Θέρμης αφουγκράστηκε την ανάγκη πολλών γονέων για ασφαλή φύλαξη των παιδιών τους, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, σε χώρους ελεγχόμενους και υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος με τη μικρή συμμετοχή των γονέων, η οποία ανέρχεται στα οκτώ (8,00) ευρώ για κάθε παιδί την εβδομάδα. Για δύο (2) ή τρία (3) παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα το κόστος συμμετοχής των γονέων ανέρχεται στα έξι (6,00€) ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

• Βεβαίωση εργασίας της μητέρας,

• Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας μαθητή/τριας και

• Πρόσφατη βεβαίωση γιατρού για την καλή υγεία του μαθητή/τριας.

 Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο 2ο Δ.Σ. Καρδίας μπορούν να προσέρχονται μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις κατά τόπους Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής καθώς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (Πλατεία Δημαρχείου – Τρίλοφος), για να υποβάλουν έντυπη αίτηση. Η καταβολή της συμμετοχής των γονέων θα πραγματοποιείται στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό της καλοκαιρινής φύλαξης στο 2ο Δ.Σ. Καρδίας, από 17 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 23923 30 213 & 214.

 Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο 1ο Δ.Σ. Θέρμης μπορούν να προσέρχονται από 13-21 Ιουνίου στα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης κατά τις ώρες: 09.00 πμ – 14.00 μμ (Καραολή – Δημητρίου και Καπετάν Χάψα γωνία, Θέρμη / Τηλ. Επικοινωνίας: 2310-463423, 461655, 464166) και όσοι ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών μπορούν να προσέρχονται από 13-21 Ιουνίου στα γραφεία του Κέντρου Πολιτισμού Βασιλικών κατά τις ώρες: 12.30 μμ – 18.00 μμ (κτίριο πρώην ΕΠΑΛ) / Τηλ. Επικοινωνίας: 2396022377, προκειμένου να υποβάλουν έντυπη αίτηση. Η καταβολή της συμμετοχής των γονέων θα πραγματοποιείται στα προαναφερόμενα γραφεία. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310-463423, 461655, 464166.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΕΡΜΗ