Home PageΝΕΑΆθλησης για Όλους

Νοέ 11

Άθλησης για Όλους

Ενημέρωση για Προγράμματα Άθλησης για Όλους  Έναρξη εγγραφών στα Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2014-2015

Αγαπητές Αγαπητοί συνδημότες,

​Τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.), που πραγματοποιούνται κάθε  χρόνο,  είναι ένα από τα κοινωνικά αγαθά , που δίνει τη δυνατότητα για την  ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών και αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι των αθλητικών δρώμενων στο Δήμο Θέρμης. Ο Δήμος κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα προγράμματα αυτά να είναι διαθέσιμα και προσιτά σε όλους τους δημότες του, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις απαιτήσεις, που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( Γ.Γ.Α. ). Επειδή φέτος παρουσιάζεται καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι:

Τα Π.Α.γ.Ο. λειτουργούν σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο ( ΦΕΚ Β΄2527/08-10-2013), το οποίο έχει διαμορφώσει και εφαρμόζει αποκλειστικά η Γ.Γ.Α.

  • Ο Δήμος Θέρμης, υλοποιεί τα προγράμματα αυτά, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος κ Αθλητισμού (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.), η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης.
  • Οι προτάσεις για την υλοποίηση των Π.Α.γ.Ο. και την πρόσληψη των Π.Φ.Α. σύμφωνα με το Οργανωτικό Πλαίσιο κατατίθενται στη Γ.Γ.Α. μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους, ενώ η τελική αξιολόγηση – επιλογή των προγραμμάτων και η αποστολή των ενημερωτικών σημειωμάτων των εγκρίσεων προς τους φορείς υλοποίησης, ολοκληρώνεται μέχρι την 31η Ιουλίου. Η Δημοτική Επιχείρηση έστειλε τις προτάσεις της για τη τρέχουσα περίοδο στις 27-05-2014.
  • Υπεύθυνη, για την αξιολόγηση των προτάσεων και αποστολή των εγκρίσεων, είναι αποκλειστικά η Γ.Γ.Α.
  • Οι προσλήψεις των γυμναστών, που εργάζονται στα Π.Α.γ.Ο., γίνονται ΜΟΝΟ , μετά την παραλαβή των εγκρίσεων, ενώ ο τρόπος και τα κριτήρια πρόσληψης υπαγορεύονται από το Οργανωτικό Πλαίσιο
  • Υλοποίηση προγραμμάτων μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά από την παραλαβή του εγκριτικού σημειώματος της Γ.Γ.Α. , το οποίο καθορίζει τη διάρκεια και το είδος των προγραμμάτων, που μπορούν να υλοποιηθούν.

​Ο Δήμος Θέρμης και η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να είναι απόλυτα συνεπείς στους όρους και τους κανόνες για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των Π.Α.γ.Ο. Η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην αποστολή των εγκριτικών σημειωμάτων από την Γ.Γ.Α. και των συναρμόδιων Υπουργείων, αποτελεί τη βασική αιτία για την καθυστέρηση στην έναρξη των Π.Α.γ.Ο. Μετά από επικοινωνία με τη Γ.Γ.Α. ενημερωθήκαμε ότι σήμερα υπογράφηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η σχετική έγκριση και εκκρεμεί η δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

​Προκειμένου να υπάρξει η λιγότερη δυνατή καθυστέρηση στην έναρξη, εφ όσον παραληφθούν οι εγκρίσεις, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.  ως φορέας υλοποίησης, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι μπορούν να κάνουν αιτήσεις συμμετοχής για όλα τα τμήματα του Μαζικού Αθλητισμού, στα κατά τόπους Κέντρα Πολιτισμού και στη Διεύθυνση Αθλητισμού.

Πληροφορίες τηλ: 23104634232310463755

                                 Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

                        Δήμητρα Χίνη