Home PageΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δεκ 09

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρα 17.30 | Ημερίδα με θέμα:

Χορός: διατροφή και προβλήματα μυοσκελετικού.

Ομιλητές : Κωνσταντίνος Τσανίδης  |  Ορθοπεδικός Χειρουργός

Ειρήνη Πασχαλέρη | Βιολόγος – Εξειδικευμένη στη διατροφή

…………………………………………………………………………………….

Ώρα 19.00 | Χριστουγεννιάτικη γιορτή |

Τμήμα χορού Σχολής  Τριαδίου

………………………………………………………………………………………..

Ώρα 21.00 | Χριστουγεννιάτικη παράσταση

Τμήμα Χορού Σχολής Θέρμης

 

Η σχολή χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης λειτουργεί στο Δήμο μας από το 1986. Στα τμήματα χορού έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές διδάσκουν στα παιδιά μαζί με την τέχνη του χορού, την αγωγή, το ήθος και το συναίσθημα που αρμόζει σε αυτή τη μορφή της τέχνης.

Η εκμάθηση της τέχνης του χορού, φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τα παιδιά και τους νέους με τον θαυμάσιο κόσμο της κίνησης και να εμπλουτίσει την προσωπικότητα τους μέσα από την γνώση την αρμονία και την καλλιτεχνική έκφραση. Στη σχολή λειτουργούν τμήματα κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου, τζαζ, κλακέτες, Latin και Flamenco. Οι σχολές χορού της Θέρμης λειτουργούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και φιλοξενούν κατά μέσο όρο 850 παιδιά το χρόνο, ηλικίας 4ων έως 17 ετών.

Στο τέλος κάθε περιόδου μαθημάτων τα τμήματα μπαλέτου παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους σε βραδιές κλασικού και μοντέρνου χορού ενώ παράλληλα πλαισιώνουν δραστηριότητες μέσα και έξω από τα όρια του Δήμου.

Από το 2008 στο δημοτικό κτίριο Πολιτισμού στο Τριάδι λειτουργεί Σχολή Χορού, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία παρέχει οργανωμένες σπουδές που καταλήγουν σε ερασιτεχνικό δίπλωμα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αναβάθμιση και η πιστοποίηση ακόμα μιας καλλιτεχνικής σχολής του Πολιτιστικού Κέντρου με μεγάλη συμμετοχή της νέας γενιάς του Δήμου Θέρμης.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού Δήμου Θέρμης είναι η κ. Κορωναίου Δήμητρα