Home PageΝΕΑΙταλικός Κινηματογράφος η Μαγεία του ασπρόμαυρου…

Σεπ 03

Ιταλικός Κινηματογράφος η Μαγεία του ασπρόμαυρου…

Αφιέρωμα με δυο ιστορικές στιγμές του Ιταλικού Σινεμά  από δυο μάγους σκηνοθέτες , Michelangelo Antonioni , Federico Fellini.

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο και την πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Σεπτεμβρίου | Blow Up

 (ΗΠΑ, Ιταλία, 1966, 111’ ) του Michelangelo Antonioni με τους :

David Hemmings , Vanessa Redgrave, Sarah Miles

Ένας νεαρός φωτογράφος, ταλαντούχος αλλά χωρίς σκοπό, φωτογραφίζει τη βία και τον πόνο χωρίς να αισθάνεται καμία εμπλοκή. Όταν τραβάει όμως φωτογραφίες ενός ζευγαριού στο πάρκο, αποκαλύπτει ένα μυστήριο…

 

ΤΡΙΤΗ 8 Σεπτεμβρίου | I Vitelloni

 (Ιταλία, 1953, 107’) του Federico Fellini με τους : Alberto Sordi, Franco Fabrizi, Franco Interlenghi

Oι Bιτελόνoι, κακομαθημένοι και άνεργοι, συντηρούνται από τις οικογένειές τους, σκοτώνουν τον χρόνο τους στα μπαρ, σκαρώνοντας παιδιάστικα αστεία. O Aλμπέρτο, αιώνιος πλακατζής, ο Λεοπόλντο ονειρεύεται λογοτεχνικές δόξες, ο Pικάρντο τεμπέλης και απαθής και ο Mοράλντο ο πιο νέος, θέλει να φύγει για την πρωτεύουσα. Eπιστρέφει ο Φάουστο από το γαμήλιο ταξίδι και θα πρέπει να δουλέψει σαν υπάλληλος. Όταν η Σάντρα ανακαλύπτει ότι φλερτάρει με την σύζυγο του αφεντικού, φεύγει από το σπίτι μαζί με το μωρό τους. Oι Bιτελόνoι ξαναρχίζουν την συνηθισμένη τους ζωή. O μόνος που θα δραπετεύσει, πηγαίνοντας στην πρωτεύουσα είναι ο Mοράλντο, ο οποίος ονειρεύεται τους φίλους του, που η ζωή τους ποτέ δεν θ’ αλλάξει.

image004 image006 image008