Home PageΝΕΑΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

Φεβ 17

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κ.Π.Ν. Ραιδεστού

ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ

«ΜΕ ΝΗΜΑ ΜΟΝΟ»

ΓΑΒΡΑ ΒΕΡΓΟΥΛΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ/ ΤΡΙΤΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016/ΩΡΑ 18:30Μ.Μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ  | 08-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΝΗΜΑ  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Κ.Π.Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

“ME NHMA MONO”

Το σκεπτικό και η φιλοσοφία της έκθεσης έχει να κάνει με δημιουργικότητα και έκφραση μέσα από ένα απλό και εύκολο υλικό όπως το νήμα.

Το νήμα( μάλλινο ή βαμβακερό )  είναι ένα υλικό που χρησιμοποιήθηκε από πολύ παλιά από τον άνθρωπο για πρακτικούς ( ρούχα, σκεπάσματα , στολές..)  και στη συνέχεια για αισθητικούς λόγους ( κεντίδια, στολίσματα ,πίνακες ζωγραφικής..).

Η καλλιτέχνης ασχολήθηκε με το νήμα από μικρή ηλικία πλέκοντας με βελόνες ή τσιγκελάκι και δημιουργώντας περισσότερο χρηστικά αντικείμενα. Πάντα τη γοήτευε η διαδικασία του  να μεταμορφώνεις μια απλή κλωστή σε κάτι χρήσιμο και ταυτόχρονα όμορφο. Τα τελευταία χρόνια το νήμα είναι για αυτήν  ένα μέσο για να δημιουργεί “κοσμήματα” και γυναικεία αξεσουάρ. Είναι μια ενασχόληση που την ευχαριστεί και της δίνει την ευκαιρία για ένα παιχνίδι  με νήματα και χρώματα! Αυτή η ενασχόληση ήρθε σαν συνέχεια των μαθημάτων κατασκευής κοσμήματος στο κέντρο πολιτισμού Ν. Ραιδεστού πριν από κάποια χρόνια. Το επάγγελμα της ( νηπιαγωγός) της δίνει έτσι κι αλλιώς πολλές ευκαιρίες για να δημιουργεί  μαζί με τα παιδιά χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Ελπίζω να χαρείτε την έκθεση  και ίσως γίνει αυτή,  η  αφορμή,  να ασχοληθείτε κι εσείς με το νήμα δημιουργώντας τα δικά σας έργα!

” ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ, ΔΩΣΤΗΣ ΚΛΩΤΣΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ν’ ΑΡΧΙΝΙΣΕΙ ..”

Η έκθεση θα γίνει στο χώρο της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Κ.Π.Ν. Ραιδεστού  ένα χώρο που συνδέεται με την κλωστή μια και περιέχει πολλά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και τα δημιουργικά εργαστήρια με νήμα για μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε να συμμετέχετε στα εργαστήρια φέρνοντας ένα παραμύθι , εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό την συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και δίνοντας χαρά στους  μικρούς αναγνώστες μας!